RSS

100 Tips Kurus

Kami akan berkongsi 100 TIP KURUS buat anda yang ingin menguruskan badan, tetapi tidak tahu caranya (WOW..mcm excited bunyinya, kan??)... Kami akan perkenalkannya sebagai '1 hari, 1 tip..' so, tidak lah berat sangat apabila anda baca nanti, ok???
Untuk hari ini, kami cuma nk kongsi beberapa peringatan untuk menjadikan program diet anda berjaya.. GOOD LUCK!!!
~ADMIN~

Jadikan Program Diet Berjaya!

PERINGATAN!!!!

*Lakukan Dengan Cara Selamat – Ramai yg tidak mengikuti program diet dengan betul. Selain sambil lewa, cara yang dilakukan juga tidak tepat dan boleh mendatangkan kemudaratan. Jadi, lakukan dengan cara yang selamat.

*Mesti Aktif Dan ‘Super’ Cergas – Selepas bermula dengan pelbagai teknik pengawalan makanan, anda juga mesti bergerak cergas dan aktif. Tanpa melakukan sebarang aktiviti kecergasan, usaha diet anda akan jadi sia-sia.

*Diari Minggu Ke Minggu – Program diet anda akan lebih tersusun jika anda mempunyai satu jadual yang khusus. Bagaimana caranya? Ikuti panduan penyusunan diet dari hari ke hari secara konsisten.

*Pantang Larang Berdiet – Untuk kurus, ramai yang sanggup lakukan apa sahaja. Fakta ini tidak dianggap keterlaluan tetapi itulah hakikatnya. Tetapi, untuk mencapai tahap yang diingini, anda perlu mematuhi pantang larang ini.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment