RSS

Bersihkan buah pinggang dengan RM3.00


Bertahun telah berlalu, buah pinggang kita telah sekian lama menapis darah dengan membuang garam, racun dan mana-mana tidak dikehendaki memasuki badan kita. Seiring dengan masa, garam dan racun merbahaya ini berkumpul dan amat perlu kita membersihkan buah pinggang kita.

Bagaimana kita nak bersihkan buah pinggang??
Ia amat mudah, terlebih dahulu ambil sedikit

parsli dan basuh ia dengan air bersih (disyorkan basuh dengan Mineral Water).

Tahukah anda apa itu daun parsli?
Daun parsli adalah daun yang digunakan untuk membuat sup.

Kemudian potong daun parsli tadi dalam kepingan kecil kemudian letakkan ia ke dalam sebuah periuk dan tuang air bersih dan masak ia selama sepuluh minit dan biarkan ia sejuk, kemudian tuangkan airnya ke dalam botol/gelas dan simpan di peti sejuk. Amalkan minum satu gelas sehari dan anda akan dapati perbezaan ketara dimana segala garam, racun akan keluar dari buah pinggang anda melalui air kencing. Juga anda akan dapat merasai perbezaan yang anda belum pernah dirasakan.

Daun Parsli telah diketahui sebagai satu kaedah rawatan pembersihan yang terbaik untuk buah pinggang kita dan ia adalah semula jadi!

ada berani?
 
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KACAMATA NAMPAK LEBIH TUA...

Kebanyakan wanita yang berkaca mata tidak mengoles matanya dengan betul. Menurut jurusolek selebriti dunia, Brett Freedman, bagi anda yang berkaca mata berbingkai tebal, oleskan pembayang mata dari warna yang terang dan warna lembut bagi anda yang berkaca mata berbingkai nipis.





Jom tonton video tutorial untuk mereka berkaca mata di SINI

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tips - Kevin Zahri

Kevin Zahri - weight loss adalah 70% diet and 30% senaman .... tanpa kawalan diet pemakanan keseluruhan memang susah nak kurang walaupun senam hari-hari

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BERSIHKAN GIGI ANDA...


Walaupun teh dijadikan minuman sihat tetapi ia bukanlah pilihan terbaik untuk gigi putih. Menurut penelitian dari University of Brinstol Dental School mengatakan teh herba dan teh putih (white tea) boleh menyebabkan enamel gigi. Jadi, gosoklah gigi sekurang-kurangnya dua kali sehari. (Lepas minum teh, jangan lupa berkumur2 untuk elakkan gigi menjadi kuning) 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TUDUNG SUKAR DIBENTUK????

Ada masanya tudung anda susah nk dibentuk???? lagi tension kalau tudung 2 lembik, kan? Kalau zaman sekolah dulu2, siap sapu lilin lg supaya tudung 2 menten je muncungnya.... Sekarang x perlu susah hati lagi. Cuba

gunakan KIWI FABRIC STARCH (gambar ada kat bawah nie yer...!!!!) Cuma sembur je kat lipatan tudung 2 (sebelah dalam) sebelum iron. confirm puas hati lah. Jangan risau untuk gunakannya kerana ia takkan merosakkan fabrik anda. Nak cari dimana? Mana-mana pasaraya pun ada jual.... selamat mencuba!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tips - Kevin Zahri

Perkataan ‘diet’ ialah salah satu terma yang paling gemar digunakan dan juga ‘disalahguna’ oleh orang ramai yang cuba untuk mengurangkan berat badan! Diet tak bermakna anda ‘berpuasa’ dan mengikat perut anda dari makanan.

‘Diet’ sebenarnya ialah jumlah makanan yang diambil oleh seseorang. Setiap individu mempunyai jumlah nilai kalori harian (DCR) berlainan bergantung kepada fizikal

badan dan juga gaya hidup seseorang itu (sama ada aktif atau tidak). Sudah tentu, tidak mustahil bagi seseorang itu untuk mengurangkan berat badan dengan hanya berdiet. Tetapi ianya sangat tidak disyorkan kerana seseorang itu perlu sangat berdisiplin dalam pengambilan makanan. Terdapat juga kemungkinan besar untuk berasa lapar dan akhirnya anda mungkin terlebih makan kerana tersangat lapar! Oleh itu, ‘diet seimbang’ sangat disyorkan oleh majoriti pakar nutrisi yang meliputi diet (‘reduced calorie diet’) dan senaman. Tahukah anda bersenam membantu anda mengurangkan nafsu makan?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LOSYEN, KEKALKAN KELEMBAPAN KULIT


Cara mudah untuk mengekalkan kelembapan kulit adalah dengan terus mengoleskan losyen pada tubuh sejurus selepas mandi. Pori-pori kulit masih terbuka dan mudah menyerap losyen dengan baik. 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS